Palautusehdot

TUOTTEEN PALAUTUSEHDOT

Päivitetty 20.9.2022

 

Yritys: Miranelly Oy (Y- tunnus: 3094133-8)
Verkkokauppa: www.miranelly.com


Meihin saa parhaiten yhteyden tällä hetkellä sähköpostitse: asiakaspalvelu@miranelly.com

Käytössämme on myös WhatsApp- viestintä (050-3043243).

Muut tiedot:

Miranelly Oy
050-3043243 (arkisin klo 12-14)


Toimitusosoite: Käkikatu 34, 18130 Heinola, Suomi Finland

Kaikilla tuotteillamme verkkokaupassa www.miranelly.com on lain mukainen palautusoikeus 14vrk. Alla on  lisätietoa siitä mitä huomioitavaa palautusoikeuteen liittyy ja miten palautus tehdään.

Lain tarkoituksena on antaa kuluttajalle oikeus tutustua tuotteeseen niin kuin se olisi mahdollista myymälässä.

Käsittele palautettavaa tuotetta ja sen alkuperäispakkausta huolellisesti. Mikäli olet käyttänyt tuotetta tai käsitellyt sitä huolimattomasti, vastaat tuotteen arvon alentumisesta tuotteen täyteen arvoon saakka. Muistathan palauttaa kaikki tuotteen osat, myös käyttöohjeet ja kaupanpäälliset. Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti.

Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi ja kaikki sen osat tulee säilyttää. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita.

Asiakas on velvollinen säilyttämään palautusasiakirjoista tarvittavat kopiot. 
Miranelly Oy ei ole vastuussa huolimattomasti ja sopimusehtojen vastaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Asiakkaan puolelta tulleesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta. Emme lunasta palautuksia postiennakolla.

Jos asiakkaalta jää paketti noutamatta, emme tee siitä automaattisia hyvityksiä. Noutamattomista tilauksista perimme toimituksesta ja palautumisesta meille aiheutuneet kustannukset. Uuden tilauksen voit tehdä meille normaalisti.

Huomioitavaa Kuluttajansuojalain 6. luvun 16 § mukaisesti:

  • Sinetöityjen tuotteiden osalta vaihto- ja palautusoikeus koskee vain avaamattomia pakkauksia. Sinetöityjä tuotteita ovat esimerkiksi pelit, elokuvat tai musiikkiäänitteet.

  • Palautettavien kosmetiikka- tai luontaistuotepakkausten tulee olla avaamattomina alkuperäispakkauksissa.

  • Palautusoikeus ei koske tuotteita, jotka valmistetaan tai joita muunnellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

  • Hygieniatuotteet eivät ole palautettavissa.

  • Tuotteen vaihtaminen ei ole mahdollista, vaan mikäli haluat vaihtaa tuotteen, sinun tulee tehdä uusi tilaus.

  • Postin toimipisteeseen tai pakettiautomaattiin tilatun tuotteen palauttaminen on sinulle maksutonta. 

  • Mikäli haluat palauttaa rahti- tai kotiinkuljetustuotteen, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Kotiin tilattujen tai rahtikuljetettujen tuotteiden palautus on maksullista.

Tuotteen/tuotteiden palautusohjeet:

Palautukset tapahtuvat pääasiassa Postin kautta ja tarkemmat ohjeet lähetämme asiakkaillemme sähköpostitse kun asiakas lähettää meille tiedon palautettavista tuotteista toimitusvahvistuksen kera. Ota yhteyttä meihin asiakaspalvelu@miranelly.com kun haluat palauttaa joko osan tilauksesta tai koko tilauksen ja autamme sinua palautuksen kanssa. Jos palautus tehdään asianmukaisesti kuten tässä on kerrottu, niin palautus on Sinulle yksinkertaista ja maksutonta (pois lukien rahtituotteet).

Hyvitykset ja rahanpalautukset:

Jos olet jo ehtinyt maksaa joko koko tilauksen hinnan tai 1. kuukausierän ennen tuotepalautustasi, palautamme rahat lähetyksen saavuttua meille, ellei sinulla ole meille erääntyneitä maksuja.

Palautamme maksusuorituksesi, kun olemme vastaanottaneet palautuksen tai olet osoittanut lähettäneesi tuotteet takaisin. Hyvitys palautuksesta suoritetaan sillä maksutavalla, jota olet käyttänyt tilausta tehdessäsi. Mikäli palautat koko tilauksen, palautamme myös tilauksen toimitusmaksun. Rahtituotteista vähennämme palautussummasta palautusrahdin osuuden.

Jos sinulle on toimitettu väärä tai virheellinen tuote, palautus on maksutonta. Palauta tuote palautusohjeiden mukaisesti. 

Jos palautat jonkin kampanjaan kuuluvista tuotteista, hyvitämme tuotteen hinnan, josta on vähennetty alennuksen osuus.

Hyvitys palautuksesta eri maksutavoilla (käytössämme Klarna, Paypal ja Paytrail, lue lisää maksutavat osiosta):

Klarna osamaksu: Palautus huomioidaan hyvityksenä suoraan tilisi kokonaissaldolla. Päivitetyn saldon näet seuraavalla kuukausilaskulla.

Klarna lasku/maksa myöhemmin: Mikäli olet palauttanut kaikki laskun tuotteet, voit hävittää laskun aiheettomana. Osapalautuksissa hyvitetyn summan voi vähentää suoraan laskun loppusummasta. Huomioithan, että emme lähetä korjattua laskua, vaan sinun tulee maksaa pitämäsi tuotteet eräpäivään mennessä.

Verkkopankki: Kaikilla maksutavoilla rahat palautuvat tilillesi automaattisesti mikäli ei vähennyksiä tilauksesta tarvitse tehdä (osa tilauksesta palautettu) ja sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä.

Maksukortti: Kaikilla maksutavoilla hyvitys tehdään suoraan maksukortillesi automaattisesti mikäli ei vähennyksiä tilauksesta tarvitse tehdä (osa tilauksesta palautettu) ja sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä.

Mikäli palautat osan lähetyksestä, voit halutessasi itse vähentää palautettavien tuotteiden hinnan laskun loppusummasta. Saamasi lasku postituskulut mukaan lukien sinun tulee kuitenkin maksaa normaalisti eräpäivään mennessä pitämiesi tuotteiden osalta.

Ja vielä EU-direktiivin vaatimuksesta kerromme, että jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei jostain syystä saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Olemme kuitenkin aina asiakkaan puolella, joten pyrimme ratkaisemaan asiat yhdessä asiakkaan kanssa.

Epäselvissä tilanteissa olethan meihin yhteydessä.