Syksyinen tervehdys!

Julkaissut Mira Tuomaala

Lokakuu saapui vaikka vielä tuntuu, että kesä vasta loppui. Luonto on kaunis kuten aina ja meillä jo pikkulinnut koputtelevat ikkunoihin, että talvi lähestyy ja ruokaa pitäisi saada tarjolle.

Itseänikin jännittää talven tulevat sähkölaskut, mutta pienillä teoilla on jo varauduttu lisääntyviin kuluihin: mikroa on käytetty paljon tavallista enemmän, suihkussa käyty lyhyempiä aikoja, saunaa ei lämmitetä kuin korkeintaan kerran viikossa, takkaa käytetään lämmittämiseen tavallista enemmän ja sähköuunin käyttöä yritän opetella vähentämään.

Stressiä kannattaa asiassa yrittää välttää, koska arjessa on jo ihan tarpeeksi stressiä ilman tätä energiakriisiäkin, mutta mielessä se on itselläkin päivittäin. Vielä on paljon opeteltavaa monelta osin. Yritän välttää sitä, että tekisin tästä lapselle isoa asiaa eli sivulauseessa voin ohjata energian säästämiseen, mutta en tee siitä liian isoa asiaa.

Kynttilöitä voi jonkin verran polttaa lämmön ja tunnelman vuoksi, mutta nekään eivät hengitykselle ole hyväksi ja itselläni on pieni astmaatikko talossa. Onneksi toisessa takassa voidaan pitää kynttilöitä niin, että savut haihtuu hormin kautta taivaalle. Pienhiukkaset ovat ehkä nyt pienempi paha kun ne väliaikaisesti lisääntyvät. Itse ajattelen niin, mutta vain ja ainoastaan tämän talven ajan. Eräässä kirjoituksessa vuodelta 2019 sanotaan esimerkiksi näin: "Aina kun uuninluukun avaa, huoneeseen tupsahtaa runsaasti kaasuja ja hiukkaspäästöjä. Ne ovat näkymättömiä eivätkä välttämättä haise pahalle." (Apu.fi/ artikkelit, julkaistu: 20.3.2019)

Muistetaan kaiken keskellä yrittää nauttia arjesta ja ylipäänsä elämästä.


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.